Betta på fotboll

Att betta på fotboll kan många gånger låta enklare än vad det faktiskt är. Det är nämligen inte så enkelt att man bara kan betta på det lag man tror ska vinna efter avslutad match, det handlar om mycket mer än så.

När man ska betta så finns det nämligen väldigt många alternativ att välja mellan och det finns mycket man bör tänka på innan man bestämmer sig för att börja betta. Ett vanligt sätt att beta på fotboll är genom stryktips (fasta odds), där det då gäller att kunna satsa på vem som vinner matchen. Det är ovanligt att vinna väldigt höga summor här men säkerheten att man vinner är däremot relativt hög. Såklart är det så mycket mer man kan betta på i fotboll än på vem som vinner matchen så som att chansa på hur många mål det kommer att bli under matchen. Det är också möjligt att betta på vad resultatet på matchen blir vilket såklart bara det blir betydligt svårare än att bara tro sig veta vilket lag som kommer att vinna matchen. Något som har blivit populärt under den senaste tiden att betta på olika händelser som kommer att inträffa under en match så som vilken spelare som kommer att få ett rött kort under matchen eller vem som kommer skjuta matchens sista mål. I vissa länder har de tagit bort möjligheten att betta på händelser som ska ske under en match men det finns inget som tyder på att de ska ta bort de från den svenska bettingen än på ett bra tag. Tycker man om att betta så är det förstås allra roligast med livebetting men hur funkar egentligen livebetting? Många spelbolag erbjuder att man kan livebetta medans man tittar på matchen. Man har då chansen att se hur lagen spelar och efter det avgöra hur man vill lägga upp sin betting. Det är möjligt att livebetta på väldigt många olika sätt och hur man gör det beror på en själv. Ett exempel är att betta på vem som vinner matchen, resultatet, hur många mål det kommer att bli under matchen eller på en speciell händelse man tror ska inträffa under matchen.


Hur började allt?Historien om betting på fotboll sträcker sig tillbaka till 1900-talet vad man vet idag men fotbollen har funnits länge och chansen att folk på olika sätt har bettat betydligt längre än så är förstås mycket troligt. Förr i tiden var betting ett väldigt laddat ämne och det är inte fören nu på senare tid som man egentligen har börjat kunna göra det mer öppet, detta gör förstås att det är svårt att veta när allt exakt tog sin start då folk troligen har bettat på fotboll och annan sport lite mer privat under en längre tid. På 90-talet kom vågen med att mer och mer folk började betta öppet och i Sverige bettade man då genom svenska spel. Idag ser det lite annorlunda ut eftersom den största delen av bettingen idag sker online. Onlinebettingen tog sin fart under 2000-talet.

Hur började allt?