Galna spel som betalat stort del 1

Här tänkte jag skriva lite om galna spel som spelare har lagt och som gått in, trots att oddsen talat emot spelet och spelarna. Det kan röra sig om allt från slutresultat i matcher till segrare av mästerskap till helt galna vadslagningar vänner mellan.

Mali mot Angola

Först ut har vi ett spel på amerikansk fotboll, där vi hade Mali mot Angola och där Mali låg under med 3-0 i den inledande matchen i Africa Cup of Nations under 2010. Med bara 16 minuter kvar på matchen beslöt sig en galen spelare för att lägga ett spel värt £5, motsvarande 57 kronor på att Mali skulle vinna. Då, helt plötsligt, hände något och Mali började göra mål efter mål, fyra för att vara exakt, för att till sist vinna matchen. Detta gjorde då att spelaren som lagt spelet värt £5 nu kunde inkassera en vinst på £5000, vilket omräknat blir 57,000 kronor. Inte illa för en investering som varade i 16 minuter!

Spel på Safety som första poäng Super Bowl

Detta är verkligen ett galet spel vilket jag måste förtydliga med lite statistik så ni verkligen förstår hur galet det var.

  • Under Super Bowls långa historia hade vi sett endast 7 safties
  • Den saftey som gjordes är var endast den andra saftey som resulterat i första poängen i en match

Detta hindrade dock inte spelaren Jona Rechnitz från att lägga denna satsning. Och det var heller inte några enstaka dollar som satsades, tvärtom, hela $1000 stod på spel. Hans spel fick oddset 50 gånger pengarna hos MGM Grand i Las Vegas. Andra ställen gav till och med ett odds på 75 gånger pengarna men han valde att placera sitt spel här. Resultatet blev en utbetalning på $50,000 vilket är strax under en halv miljon kronor omräknat med dagens valutakurs.

Uthållighetsutmaning mellan vänner

Pokerspelare är kända för att slå vad med varandra och dom spelar på allt dom bara kan, från vilket nästa kort är som delas ut på bordet, till utmaningar vid sidan av, vilket var precis vad denna utmaning var. $ 100,000 stod på spel för Erick Lindgren där han utmanades att göra följande:

  • Han skulle spela fyra rundor golf direkt efter varandra, under 1 dag
  • Dom skulle spelas i Las Vegas där temperaturen var en bit över 30 grader
  • Han skulle bära sina egna klubbor
  • Han var tvungen att gå alla fyra rundor
  • Skulle slå ut från svart tee
  • Var tvungen att gå under 100 slag per runda

När allt var sagt och gjort och alla intresserade hade betalat, då var det inte längre $ 100,000 som stod på spel utan istället $ 340,000. När sen allt var sagt och gjort så var det Erick som gick som vinnare från utmaningen, då han lyckades genomföra allt inom de utsatta krav som ställts.

Detta är bara en i raden av alla galna utmaningar som pokerspelare ställt. En annan vi såg, som också gav en hel del pengar, var mellan två goda vänner där den ena slog vad om att den andra inte skulle lyckas gå ner 30 kilo i vikt, inom en utsatt tidsperiod. På spel stod $ 100,000 och spelaren som skulle förlora vikten, lyckades och vann således spelet.