Galna spel som betalat stort del 2

Jag fortsätter här att skriva om galna spel som suttit, spel som enligt oddsen inte skulle ha gått in men där spelaren haft den otroliga turen att sätta spelet och således vinna en avsevärd summa pengar eller annat, som pris. Det handlar om spel allt från fotboll, baseboll till amerikansk fotboll och hästar.

Cardinals att vinna 2011 års World Series

Näst ut bland dessa galna spel hittar vi ett spel som gjordes den 12 september, 2011 av en spelare där han spelade på att St. Louis Cardinals skulle ta sig till World Series till oddset 500 gånger pengarna, med en insats på $250. Han var så optimistisk att inte enbart hans lag skulle ta sig till World Series, han spelade även på att laget skulle vinna hela serien och satsade ytterligare $250 på dem som vinnare till oddset 999 gånger pengarna.

Under resten av september månad spelade Cardinals som ett lag vi aldrig tidigare sett och dom vann match efter match och chockade både publik och kommentatorer. Under oktober månad lyckades de sedan slå favorittippade Philadelphia Phillies för att ta sig till World Series finalen där man ställdes mot Texas Rangers som man besegrade efter 7 matcher. Resultatet av detta blev att den lycklige spelaren kunde kassera ut hela $375,000 vilket omräknad med dagens valutakurs innebar strax under 3,3 miljoner kronor.

Yasuhiro Kubo satsar sitt liv

ASCOT, ENGLAND – JUNE 14: A woman in a ‘Brexit vote’ themed hat arrives at Royal Ascot 2016 at Ascot Racecourse on June 14, 2016 in Ascot, England. (Photo by Chris Jackson/Getty Images) ** OUTS – ELSENT, FPG, CM – OUTS * NM, PH, VA if sourced by CT, LA or MoD **

Ja ni läste rätt, denne individ valde att sätta sitt liv på spel utan något monetär pris väntandes. Istället var det allt för att få en adrenalinkick och få sig själv att sticka ut i mängden och visa vilken våghals denna galning var. Kanske var det en kombination av galenskap, tur eller våghalsighet oavsett vad som lyckades han komma från detta med livet i behåll.

Yasuhiro Kubo är en fallskärmshoppare som kastade ut sin fallskärm från flygplanet, väntade sedan 1 minut innan han själv hoppade ut från planet utan skärm. Därefter skulle han dyka ifatt skärmen, sätta på sig och utlösa den innan. Eftersom han överlevde lyckades han med bedriften men frågan är om man kan säga att det var värt det? När går man för långt i jakten på att få en adrenalinkick? I detta fall skulle jag säga att man gick över gränsen med råge, och lite till.

Ett spel på hästar gav 25,000 gånger pengarna

Näst ut har vi en händelse som utspelade sig under 1996 vid travbanan Ascot Racecourse i England. På morgonen inför starten av dagens tävlingar kom den kända jockeyn Frankie Dettori med kommentaren att det kunde sluta hur som helst i första loppet och att han hade en liten chans att vinna i tredje. Spelaren Darren Yates valde dock inte att lyssna på detta utan istället spelade han på att Frankie Dettori skulle rida på den vinnande hästen i alla sju lopp med en insats på £67,58 till ett sammanlagt odds på 25 000 gånger pengarna. Efter att ha placerat spelet så begav sig Yates iväg för att spela fotboll med sina vänner och det verkade som om det inte var hans dag den dagen då laget förlorade med 0–4. Men det skulle visa sig att lyckan vände då han otroligt nog lyckades sätta detta galna spel och resultatet blev då en prischeck på £550,823 vilket med dagens valutakurs innebar en prischeck på 6,1 miljoner kronor.