Galna spel som betalat stort del 3

Då var jag framme vid den tredje och nästsista delen kring ämnet spel och vadslagning som i mångas ögon kanske skulle ses som galna spel, spel som aldrig skulle gå eller som hade en chans att sitta men där spelaren på något konstigt sätt lyckats få in spelet och därigenom då lyckats vinna en avsevärd summa pengar eller vad nu priset var i spelet, pengar, livet eller äran. I mina ögon så var det värsta spelet av alla det jag skrev om i förra delen där den japanske fallskärmshopparen riskerade livet bara för en adrenalinkick.

Billy Walters spel på Super Bowl XLIV

Billy Walters är en man som kan ses ha mer tur än den vanliga människan, så pass mycket att många spelbolag i Las Vegas inte ens vill ta emot hans spel, då han vinner betydligt oftare än han förlorar, vilket kan bli riktigt dyrt för bolagen som tar emot spelen. Nu är han en miljonär och har således råd att spela riktigt stora spel men att lägga ett spel värt $3,5 miljoner på laget som slog från underläge, måste ändå ses som lite väl vågat, intill idiotiskt vilket även Walters själv kan hålla med om och något som han erkände i en intervju med tv-programmet 60 Minutes. Han sa där att han drogs med i stundens hetta och då nivåerna är så höga när det gäller Super Bowl så placerade jag ett spel som var betydligt högre än vad jag planerat från början. Hans spel på att New Orleans skulle vinna gick hem men än idag så vet ingen riktigt exakt hur mycket det var som Walters vann men med tanke på att insatsen var 3,5 miljoner dollar lär summan ha varit i tiotals miljoner dollar.

Tio lax på Saratoga vinner och plats

Den 23 augusti, 2008 i Saratoga Springs, New York lyckades en helt osannolik combination av hästar ta de fyra första platserna i det sjunde racet. Inför detta race hade en spelare spelat på en så kallad superfecta, alltså spelat på vilket häst som skulle vinna, komma tvåa, tre och fyra. Hästen som vann gjorde så till vinstoddset 88 gånger pengarna och övriga tre hästar var också högoddsare. Två spelare lyckades få in denna galna kombination genom ett spel vardera värt 10 cent, alltså under en krona. Resultatet blev helt otroliga $76,000 sammanlagt, alltså över 660,000 kronor. Det kallar jag en bra utdelning kontra den låga risken.

Xabi Alonso mål betalar stort

Under juli, 2005 var det något som fick Adrian Hayward att sätta ett spel på Liverpool spelaren Xabi Alonso där han skulle göra ett mål från egen planhalva, någon gång under säsongen och han trodde så starkt på detta att han valde att sätta £200 på spelet, motsvarande 2220 kronor omräknad med dagens valutakurs. I en kommentar från spelbolaget Paddy Power, där spelet placerades, sa man att de trodde de var det enklaste £200 som man skulle ha tjänat. Nu skulle man dock få äta sina ord, då under januari månad, i en match mellan Liverpool och Luton Town i den tredje omgången av FA Cup hände det, Alonso lyckas göra mål från egen planhalva och Hayward satte därmed sitt spel till 125 gånger pengarna. Med £200 satsat blev således utbetalningen hela £25,000 eller 277,500 kronor.