Galna vinsterna inom sportsbetting och oddset

Vi har väl alla drömt om att vinna det där riktigt stora priset på lotto, stryktipset, hästarna eller något annat av era favoritspel. Drömmen om att bli ekonomiskt oberoende och att inte behöva jobba något mer ligger nog hos dom flesta av oss, något som gör att försäljningen av trisslotter är så hög, med tanke på ett av deras specialpriser ger vinnaren en viss summa pengar under ett visst antal månader, där högsta priset är 25,000 kronor under 25 år, vilket sammanlagt innebär en vinst på 7,5 miljoner kronor. Skulle jag vinna 25,000 i så många år, då skulle jag nog fortsätta jobba men jobba betydligt mindre och bara göra det som jag gillar, det skulle vara en enorm frihet, något som många strävar efter.

Golden boy

En som gjort sig känd för sina galna spel och enorma spel är boxaren Floyd ”Money” Mayweather som gång på gång gjort spel med miljontals med dollar som insats. Ett av dessa spel skedde under 2013 när han spelade för otroliga $5,9 miljoner på en basketmatch mellan Miami Heat och Indiana Pacers, där han spelade på Miami som segrare med sju poäng eller mer i marginal.  Och självklart, som den vinnare han är, satte han också spelet, vilket gjorde att han kunde plocka ut $600,000 i vinst. Inte undra på att han fått smeknamnet ”Golden Boy”. Allt han rör omvandlas till guld, eller i alla fall inte långt därifrån.

Vi har väl alla drömt om att vinna När man ändå inte

Själv har jag varit nära vid ett par olika tillfällen, första gången under slutet på 90-talet, när jag och min far spelade på måltipset. Det var helgen innan jul och jag satt och rättade raden, och efter sex matcher hade vi sex rätt, nu återstod bara 2 matcher och i potten då fanns det lite över 30 miljoner kronor. Dessvärre missade vi den sjunde matchen, och även fast vi satte åttonde, blev det inga miljoner utan fick istället nöja oss med 14,000 kronor. Andra gången kom under 2012 när jag spelade lite poker online och en av onlinejättarnas söndagsturnering med över 60,000 spelare som alla betalat över 200 dollar i inköp. Jag låg trea med lite över 40 spelare kvar när jag hamnade all in mot ledaren, där jag var storfavorit till att vinna och där motståndaren hade enbart en 7-procentig chans att vinna på sista kortet. Dessvärre satte han dom där sju procenten och slog ut mig, för att sedan sluta trea och vinna 5,5 miljoner kronor. Jag fick nöja mig med 120,000 kronor, ett helt ok tröstpris men ändå inte storvinsten.

Senaste gången var för några månader sedan när jag och en bekant spelade på lotto tillsammans och vi drog in 6 rätt. Det värsta av allt är att det sjunde numret, som vi missade, var bara ett nummer ifrån, där dom hade dragit nummer 3 och vi hade nummer 2 i vår rad! Än värre var det då vi också satte två nummer på jokern, så hade vi satt det sjunde och sista numret, då hade vi inkasserat en jackpott värd över 200 miljoner kronor! Det om något hade suttit fint i dagsläget, möjligheten att dra sig tillbaka med över 20 år kvar i arbetslivet.

Lojalitet kan betala sig

Att vi som spelare eller idrottsintresserade kan ha en enorm lojalitet för de lag vi håller på, en lojalitet som går så pass långt att vi vägrar släppa taget, vi vägrar ge upp hoppet. Vissa fans går så pass långt att dom även väljer att spela på sitt lag, något som ett baseboll fan gjorde under 2011, när han spelade på att hans favoritlag, St. Louis Cardinals skulle ta sig till World Series, till oddset 500 gånger pengarna. Utöver detta valde han även senare att lägga ännu ett spel, så optimistisk var han, men denna gång spelade han på att laget skulle vinna World Series till ett odds på 999 gånger pengarna. Vid första spelet valde han att spela $250 och på det andra satsade han $125. Med tanke på oddsen som han fick, var laget LÅNGT ifrån tippat att ta sig till world series, än mindre att vinna hela evenemanget, något som dom till sist lyckades med och detta fan lyckades således plocka ut $375,000 i vinstpengar.

Oddset med de stora vinsternaOddset med de stora vinsterna

Nästa stora event som väntar runt hörnet nu, som många av oss garanterat kommer att spela på är stundandes Fotbolls-VM, som i år även har det svenska landslaget närvarande. Kanske ett spel på Sverige som VM-mästare är på sin plats, det lär i alla fall betala bra!

Vi har alla någon gång spelat på oddset och där spelat på en tre eller fyra matcher för att få upp det totala oddset. Någon enstaka gång har vi kanske gått upp i antalet matcher och spelat på en fem eller sex men Mick Gibbs tog steget längre och spelade på hela 15 olika matcher med 30 pence som insats, motsvarande 3,33kr. Han hade valt att spela på 15 olika fotbollsmatcher och där välja rätt vinnare i respektive match, till ett sammanlagt odds av hela 1,666,666 gånger pengarna. Efter 14 av 15 matcher hade han 14 rätt och avgörandet kom till Champions League matchen mellan Bayern Munich och Valencia en match som slutade med straffläggning. Bayern vann och engelsmannen hade förvandlat sin insats på 3 kronor till 5,5 miljoner kronor. Med stundande fotbolls-vm som står runt hörnet, finns möjligheten att kanske dra in ett liknande spel med lite tur.