Lär dig grunderna del 1

Denna nya serie inlägg kommer vara fokuserad på konceptet vadslagning och spel på odds, något jag kommer att nämna som sportbetting efter det engelska uttrycket. Syftet är att ni kanske ska kunna lära er lite grundläggande knep och förslag som i framtiden kan hjälpa er i ert spelande, något som idag är en självklarhet för de professionella spelarna runt om i världen.

Flera konton

Först och främst så bör ni inte låsa upp er till ett och samma spelbolag eller konto, se till att ni har konton hos alla de större bolagen. Varför kanske ni undrar? Av den simpla anledningen att oddsen i regel varierar från bolag till bolag så ni rekommenderas att ta er en titt hos de olika bolagen och spela hos dem som ger dig bäst odds för dagen, på de matcher eller event ni har för avsikt att spela på. Det kanske inte verkar lite löjligt att titta runt och jaga den där 0,1% ökningen i utdelning, men lägger ni ihop 0,1% per spel, per dag under 365 dagar, då kommer det bli en avsevärd skillnad i det totala slutresultatet för året. Ni kan även vända på det och satsa mindre, för att få samma potentiella vinst, vilket innebär att er risk minskar i takt med att oddset ökar.

 

Placera era spel

Den bästa perioden att lägga era spel på är strax innan start, då sitter ni med största möjliga information tillgängligt, som kan hjälpa er ert val av matcher. Välj också matcher med din hjärna, inte ditt hjärta, spela efter vad oddsen säger istället för vad ni tror och hoppas att matchen kommer att sluta. Detta kan med största sannolikhet ge er ett bättre värde, om oddsen är till din fördel.

Som ett exempel, tror ni att Djurgården ska vinna i en hockeymatch mot AIK, men oddset för en AIK seger gör att det skulle bli riktigt lönsamt att spela på dem, då kan detta vara spelet ni bör lägga, även om ni håller på djurgården, med hela ert hjärta.

Var inte rädd för att spela på annat än favoriten. Det behöver inte betyda att ni spelar på en högoddsare, utan spelar på ett lag vars spel erbjuder er de bästa oddsen för dagen. Ibland ställs det mer populära laget som favorit, just på grund av deras popularitet istället för deras skicklighet eller form för dagen. Försök hitta fatt i dessa typer av spel och ni kan få en riktigt lönsam dag.

Utnyttja erbjudanden

Se också till att ni utnyttjar erbjudanden som bolagen ibland ger på olika spel, så kallade Match Betting. Detta går ut på att ni utnyttjar de gratisspel, bonusar eller andra erbjudanden som ni kan erbjudas, vilket gör att er risk på just detta spel då blir minimal. Spelar ni exempelvis på en hemmaseger för basketlaget Bulls och bolaget erbjuder er ett gratisspel eller ert belopp tillbaka på placerat spel, då kan ni också spela på en seger för bortalaget Lakers och på så sätt har ni täckt spelet, då risken för ett oavgjort resultat i basket är minimal.

Detta spel måste gå ut på att ni använder er av ett gratiserbjudande av något slag. Att placera ett spel på både hemma- och bortaseger med eget kapital är i regel lönlöst speciellt om favoriten vinner, då kommer ni gå back på spelet.