Spela på trav

Att spela på trav är ungefär som att spela på vilken sport som helst, men kanske lite roligare om man gillar hästar. Har man aldrig spelat på hästar innan så kan man få hjälp via olika guider som finns exempelvis på de kiosker och platser man kan satsa. Det kan vara en god idé att börja där eftersom det då även finns personal att fråga om man vill ha något förklarat.

Man satsar på den häst man tror ska vinna helt enkelt, och för att klura ut det så finns det en massa information kan kan kolla innan. Eller så går man efter de experttips man kan hitta både i tidningar och online.

Befinner man sig iställer rent fysiskt på en travbana så kan det finnas andra aspekter som avgör vem man vill satsa på, kanske det är nån häst som ser extra pigg ut för dagen? Eller så väljer man den häst som har finast färg…allt är möjligt och man bestämmer själv på vilken nivå man vill lägga spelet.

Spelar man vinnare eller eller plats så kan man även välja summa i princip helt fritt hur mycket man vill spela för.

Systemspel eller datorvalda rader

Sen finns det även olika populära kombinationsspel som V75 och V64 eller Dagens Dubbel eller Trio, då gäller det att hitta fler hästar än en men det handlar fortfarande om att pricka in vinnaren.

Det mest populära travspelet i Sverige är fortfarande V75. De avgörs varje lördag och visas på tv. Där handlar det om att pricka vinnaren i sju lopp men man får även välja flera hästar i loppet som potentiella segrare. Dock, ju fler hästar du väljer desto dyrare blir det så det är i princip ett måste att ha en eller flera spikar i loppen, det vill säga hästar som du väljer ensamma i just det loppet.

Man kan välja olika sätt, endera väljer man hästarna själv eller så låter man datorn göra det där man spelar eller så köper man in sig på något större system som då gör att man får dela eventuell vinst.

Det roligaste är förstås att välja ut hästarna själva, trav handlar givetvis en hel del om tur men det ökar chanserna betydligt om man läser på lite. Och att lita på sin intuition!

Vad vinner jag?

Hur mycket du kan vinna är beroende på vilka odds hästen eller hästarna ger. Det beror på hur många spelare som har satsat pengar i just det loppet.

Många spelare lyssnar på travexperter i media så om de tippat att exempelvis femman ska vinna i första loppet så kommer förmodligen många spelare välja att spela på just den hästen. Då kommer den även att få lägre odds vilket ger lägre utbetalning vid vinst.

Som ett exempel, om du satsat 10 kronor på en häst som har oddset 2,56 så får du 25,60 kronor tillbaka om hästen vinner.

Låt säga att rykten gått att hästen inte är i bra form eller den har galopperat flera gånger tidigare, då stiger oddset. Om den har 250 i odds så betyder det att du vid en satsad tia skulle få 2500 kronor om den vinner.