Sportbetting strategi – Grunderna del 2

Sportbetting eller spel på oddset är något som många av oss har prövat på vid ett eller annat tillfälle, vare sig det rör sig om spel på sport, musikevenemang eller när den första snön ska falla i Sverige. I den första delen om sportbetting gick jag igenom grunderna hur man spelar och vad man skulle kunna göra för att bli en vinnande spelare. I denna del tänkte jag titta lite närmare på spelmönster, flexibilitet och saker som man inte bör göra som spelare.

Bankroll management

Som spelare är det viktigt att du håller strikt koll på ditt kapital och att du när som helst kan säga på ett ungefär hur mycket du har på ditt konto. Ditt innestående kapital ska sedan styra dina spel och insatser. För att säkerställa att du har ett bra spel kontra innestående kapital, se då till att du har 100 gånger din basinsats, ståendes på kontot. Det betyder alltså att om du spelar för tio kronor åt gången, då bör du ha 1000 kronor på kontot och din insats bör sedan justeras om du går under detta belopp.

Är du ny inom sportbetting och vet ännu inte vad din basinsats är, sätt då in de belopp du beslutat dig för att spela med, på de konto du tänker använda. Detta kapital får sedan styra hur mycket du bör spela för varje gång, där var spel inte bör överstiga en till två procent av ditt totala innehav.

Du kan också tillämpa ett ”smart” spel där du inte nödvändigtvis satsar en till två procent varje gång du spelar utan istället går ner till en halv procent av ditt kapital, på ett spel du känner dig osäker på. Samtidigt kan du också öka din insats på ett spel du känner dig väldigt säker på, men se upp, det finns inga dundersäkra spel så de därför till att du aldrig överstiger ett spel som motsvarar mer än fyra procent av ditt innestående kapital.

Ha flera konton

Det kanske är enklast att bara ha ett konto aktivt när man spelar men genom att knyta upp sig till ett konto hos en operatör gör att du kan gå miste om bättre odds hos andra spelbolag. Det är därför rekommenderat att du har åtminstone tre konton öppna hos tre olika bolag och när du hittat ett spel du är intresserad av, jämför då oddsen hos dessa tre bolag. Även om du kanske bara tjänar 0,05 enheter per spel genom att göra på detta sätt så kommer det i slutändan resultera i en ordentlig summa när allt är sagt och gjort. Lägger du ihop alla dina spel där du tjänat dessa 0,05 enheter per spel, där du gjort tio spel i veckan under ett helt år, då blir det en slant på ett helt år. Ett spel på fem kronor per spel, med tio spel i veckan under 52 veckor skulle innebära 250 kronor mer i plånboken och under ett par år, då kan detta vara skillnaden på om det blir en semester till Skara eller till Maldiverna.