Sportbetting strategi – Grunderna del 3

Då var det dags för den tredje och sista delen där jag tittar närmare på vadslagning, spel på odds eller sportbetting, beroendes på vad ni föredrar att kalla det. Många av oss har väl någon gång slagit vad men någon vän eller familjemedlem, slagit vad om vem som är snabbast, starkast, vem som kan fånga den största fisken eller hoppa längst i skolans längdhoppstävling. Allt detta är en form av sportbetting där du ”satsar” på något av de potentiella resultat som kan dina handlingar kan generera eller handlingar från de lag eller individer du spelat på. Även om du inte slog vad om pengar är det fortfarande en form av vadslagning.

Sportbetting tar dock detta till helt nya nivåer, där du kan vinna riktigt stora pengar om du vet vad du gör, sköter dina kort och pengar korrekt och ser till att du håller dig uppdaterad med all den senaste informationen. Att inte hålla sig ajour kan vara det som står mellan dig och den där stora vinsten du väntar på. Är du inte medveten om att Zlatan Ibrahimovic är skadad och att Manchester United tvingas spela utan sin bäste målgörare, du har du inte dom bästa förutsättningarna du kan ha inför eventuella spel.

Spela “säkert”

Jag valde att skriva “säkert” inom parantes då det inte finns något som heter säkert spel inom sportbetting. Du kan ha ett odds på 1,01 vilket skulle innebära att ett spel värt 100 kronor skulle ge 101 kronor i retur om spelet gick hem, alltså en krona i vinst men ändå så spricker spelet. Detta är mer eller mindre det lägsta oddset du kan få och därmed en av de ”säkraste” matcherna du kan spela på. Känner du dig osäker på ett spel, då rekommenderar många experter att du hoppar över detta spel och istället fortsätter att leta vidare, tills du hittar ett annat spel som känns bättre och troligare.

En annan faktor som man bör ha I åtanke är att man undviker att spela på sitt favoritlag eller hemmalag, då dina personliga känslor kan överrösta ditt omdöme vilket gör att du spelar med hjärtat istället för med hjärnan. Allt för ofta kan man se detta hända, att man verkligen vill att ens favoritlag ska vinna och man spelar på dem, trots oddset säger raka motsatsen.

Sätt upp ett schema

Istället för att du ”måste” plockat ut matcher eller spel varje dag, spel som jag nämnde här ovan som du kanske inte känner dig säker på, gör då istället ett schema varje vecka som du följer. Sätt dig på söndagen och gå igenom den kommande veckans matcher och planera sedan hur du ska agera spelmässigt därefter. På så sätt undviker du dessa osäkra matcher. Var heller inte rädd för att avsluta ett spel om det inte känns rätt, eller om situationen har förändrats. Minska insatsen eller dra tillbaka spelet helt och hållet, om det går.

Det absolut sämsta en spelare kan göra, oavsett vad för typ av spel det gäller, är att försöka jaga ”ikapp” förlorade pengar, att försöka vinna igen det man tappat i tidigare spel. Återigen kan detta påverka ditt omdöme negativt och att du spelar mer med vilja än med din hjärna. Använd sunt förnuft och du bör inte ha några problem.