Sportbetting strategi – Grunderna

Sportbetting eller spel på oddset är något som många av oss har prövat på vid ett eller annat tillfälle, vare sig det rör sig om spel på sport, musikevenemang eller när den första snön ska falla i Sverige. Vad spelet än gäller så finns det en enorm kundkrets från hobbyspelare till den professionella spelaren, som lever på allt sitt spelande. Hobbyspelaren har detta som ett nöje vid sidan av sitt vanliga jobb och som sker på fritiden. Självfallet är syftet för denna, precis som alla andra typer av spelare, att försöka vinna pengar, men hobbyspelaren spelar inte allt för aggressivt när det gäller summorna, utan håller det på en nivå som gör att nöjet fortfarande finns där och att man inte gråter blod utifall spelet skulle spricka.

Bli en vinnare månad efter månad

Funderar ni på att börja med sportbetting på en mer seriös nivå, ta er hobby till nästa steg, då måste ni också vara beredd på att börja offra mer tid och energi på spelet, då det inte handlar om att placera ett spel, med hög insats och sedan tacka för sig, utan mer om att hitta nya spel, kontinuerligt, som du plockar hem pengar på vecka efter vecka. Du bör förstå dig på de olika spelvarianterna som finns, förstå oddsen, placera smarta spel, utnyttja erbjudanden och ha en spelstrategi utlagd, som du följer. Framför allt måste du ha förmågan att kunna ta nederlag, att inte bli upprörd eller låta ett bad beat påverka dig på ett negativt eller aggressivt sätt. Ta förlusten och gå vidare, låt den inte påverka dig i ditt nästa spel. Framför allt så bör du INTE försöka jaga ikapp eventuella förluster. Ligger detta som en baktanke bakom dina spel, då är chanson stor att du ökar dina risker i hopp om att vinna tillbaka dina pengar, och då är det inte alltid hjärnan som styr valet.

STOCKHOLM 170304
Mikael Lindqvist från Bjärred skrapade fram 15.000 kronor i månaden i 10 år under morgonens Trisskrap på TV4.
Foto: Sören Andersson/www.2see.se
©Sören Andersson

Du bör också skapa ett separat bankkonto som du sedan kopplar till ditt spelande och dit du för över det belopp som du har för avsikt att spela för under året. Tar det slut, då bör du också avvakta och gå igenom hur du spelar, då du uppenbarligen gör något fel. Att ha ett dedikerat konto gör det också enkelt för dig att kontrollera hur du ligger till ekonomiskt sett, om du ligger på plus eller minus. Ditt spelkapital bör från start vara minst 100 gånger din normala satsning, så spelar du för 70 kronor, normalt sett, då bör du ha omkring 7000 kronor på kontot. Det är också det belopp du bör minst ha på ditt konto oavsett när det är. Det är noga att du också bokför dina spel, hur mycket du spelat, på vad och när. Statistik är din bästa vän när det gäller sportbetting, då du kan börja se mönster, som kan hjälpa dig i ditt framtida spelande.

Spela med det du har råd att förlora, satsa aldrig mer än pengar du kan avvara och pengar som du inte kommer att sakna ifall det inte skulle gå som du hoppats på. Du måste kunna ta den eventuella förlusten utan att du påverkas mentalt, att du får ångest eller liknande. Får du det, då har du satsat på tok för mycket pengar.