Vadslagning och spel och dess historia del 3

Först en kort summering från de två inledande inläggen i denna blogg. I det första inlägget tittade jag lite närmare på den långa historia som dessa typer av spel har, med rötter som sträcker sig tusentals år tillbaka, med klara bevis att spel om pengar föregick redan för 2000 år sedan i antika Grekland och hur det sedan spred sig till romarriket och därifrån ut i resten av Europa. I den andra delen skrev jag lite kortfattat om hur man under medeltiden försökte begränsa invånarnas spelande genom att förbjuda det, något som fick raka motsatt effekt och intresset istället bara ökade och hur detta sen spred sig ut över resten av världen till dagens moderna spelmarknad.

I denna del blir det så dags att titta på nästa steg i utvecklingen kring spel på odds och vadslagning.

Online Sportbooks

Med internets stora genombrott öppnades det nu en helt ny marknad och möjlighet för spelbolagen att nå ut till sina kunder. Man var nu inte längre i behov av att ha fysiska butiker runt om i landet, för att kunna erbjuda sina kunder dessa spelmöjligheter. Istället hade nu kunden möjligheten att öppna upp ett konto hos något av de spelbolag han önskade spela på, göra en insättning och sedan bara sätta igång och börja spela.

Fördelarna med detta var att kunderna nu, genom några enkla knapptryck kunde placera sina spel och allt detta utan att ens behöva gå ut utanför dörren. Detta gjorde att sportbetting tillsammans med andra onlinespel så som kasino och poker, bokstavligen talat exploderade. Kunderna hade nu så många valmöjligheter att välja mellan och dom kunde nu jämföra odds mellan bolagen och därigenom hitta spel som gav dem bättre odds jämfört med där de spelade förut. Dessutom fick kunderna i regel också någon form av välkomstgåva i samband med att kontot öppnades, en gåva som i regel rörde sig om en kontantbonus som de sedan kunde använda sig av för att spela med.

Professionella spelare

Då spelarna nu hade möjligheten att sitta hemma och spela, samtidigt som dom följde spelet live, fanns det nu också möjlighet att placera eller lägga nya spel mitt under pågående event eller att lösa in ett spel i förtid om man inte trodde att resultatet skulle stå sig, något som många bolag erbjuder men då till ett reducerat odds.

Med alla dessa möjligheter tillgängliga är det inte så konstigt att antalet professionella spelare, som lever på att spela på oddset, ökade markant. Vem som helst, som fyllt 18, kunde nu spela så länge man hade ett bankkonto eller kreditkort och då man kunde följa spelen live fanns det också större chanser till att spela fler spel och därmed öka sina vinster, till en sådan grad att dom kunde leva på sitt spelande.

Från min klass i gymnasiet, en klass som bestod av 23 elever, är idag fem av personerna professionella spelare, antingen inom sportbetting eller inom poker och tre av dem är miljonärer redan och har inte ens fyllt 25 än. Det är helt otroligt hur snabbt utvecklingen har gått och vilka möjligheter det finns idag, för dem som har disciplin och karaktär nog att sköta spelandet på ett professionellt sätt.